Ποιοι ήμαστε

Καλησπέρα σας,

Η eΚυβέλη είναι μια ΜΚΟ που αποσκοπεί στο να διευρύνει τους τρόπους διδασκαλίας που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί, είτε με νέες μεθόδους, είτε με νέα εργαλεία.

Επικεντρώνεται επίσης, στην συλλογή, αξιολόγηση και βελτίωση διδακτικού περιεχομένου που αφορά το περιβάλλον. Οι αιτίες της συγκεκριμένης «εξειδίκευσης» είναι:

  • Το «περιβάλλον» με την ευρεία έννοια δεν αφορά μόνο ότι έχει να κάνει με την φύση, αλλά με ότι μας περιβάλει, άρα με τα πιο σημαντικά.
  • Τα περιβαλλοντικά ζητήματα ξεφεύγουν από την κλασική σχολική διδασκαλία και άρα μπορούν να αποδοθούν πιο ελεύθερα.
  • Η παραπάνω «ελευθερία» τα κάνει ιδανικά για χρήση νέων μεθόδων και εργαλείων.

Τέλος, η eΚυβέλη επιδιώκει με την δική σας υποστήριξη να γίνει μια ανοιχτεί κοινότητα όπου θα ανταλλάσσονται ιδέες και θα οργανώνονται παρεμβάσεις.

Το eΚυβέλη απαντά στο πως η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει στην περιβαλλοντική (και κοινωνική) εκπαίδευση των νέων.

Εν συντομία οι στόχοι είναι:

  1. Παρουσίαση τεχνολογικών εργαλείων για δημιουργία, παρουσίαση, διαμοιρασμό, κοινή επεξεργασία, εκπαιδευτικού υλικού. Παρουσίαση, ιδέες για τρόπο χρήσης μέσα στην τάξη, παραδείγματα κτλ
  2. Εντοπισμό και συγκέντρωση έτοιμου εκπαιδευτικού υλικού που αφορά την περιβαλλοντική εκπαίδευσης, χωρισμό σε ανάλογες κατηγορίες και αξιολογιση του
  3. Εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς για τα νέα τεχνολογικά μέσα εκπαίδευσης και τις σύγχρονες εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας
  4. Ένα κοινό μέσω επικοινωνίας ώστε να μοιράζονται οι περιβαλλοντικές ομάδες και οι εκπαιδευτικοί τις ιδέες τους, τις απόψεις τους και το υλικό που δημιουργούν
  5. Δημιουργία νέων έτοιμων εκπαιδευτικών πακέτων.

Ο αρχικός λόγος δημιουργίας του blog ήταν-είναι στην προσπάθεια να φτιαχτεί ένα Massive open online course (MOOC), δηλαδή ένα ανοιχτό πρόγραμμα που όποιος το συμπληρώνει να έχει μια πλήρη άποψη για την Τεχνολογία στην περιβαλλοντική (και κοινωνική) εκπαίδευση.

Όσο αφορά το όνομα: Η Κυβέλη (eKiveli) ήταν Φρυγική και Λυδική θεότητα της άγριας φύσης και των δημιουργικών δυνάμεων της Γης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s